MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
14. prosinca 2019.  

AKADEMIK*


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

Preminuo Ivan Kušan

liderpress.hr - 21. studenog 2012.
Hrvatski književnik i prevoditelj, akademik Ivan Kušan, autor poznatih dječjih romana o dječaku Koku, preminuo je danas u 80. godini, priopćeno je iz Društva hrvatskih književnika (DHK).

Proglašeni dobitnici Nagrade Vladimir Nazor

tportal.hr - 30. svibnja 2012.
Odbor Nagrade Vladimir Nazor, na čelu s akademikom Milivojem Solarom, donijelo je odluke o dobitnicima nagrada za životno djelo te nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja u Hrvatskoj za prošlu godinu na području književnosti, glazbe, filma

U Srebrenici izviždani političari

tportal.hr - 11. srpnja 2012.
Službeni program obilježavanja 11. lipnja 1995. godine - 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima 'Sigurne zone UN-a' Srebrenica započeo je točno u 12 sati intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i recitalom 'Poema o Srebrenici' - akademika

Akademiku Zlatku Boureku Nagrada za životno djelo

glas-slavonije.hr - 22. ožujka 2012.
ZAGREB - Treće izdanje Festivala hrvatskog animiranog filma održat će se 24. i 25. ožujka u zagrebačkom kinu Europa. Cjelovita je to slika godišnjeg stvaralaštva hrvatske animacije.

Umro Miroslav Šicel

glasistre.hr - 26. studenog 2011.
Preminuo je profesor mnogih naraštaja prosvjetnih djelatnika i kroatista, omiljeni predavač i znanstvenik, dugogodišnji sveučilišni profesor i akademik Miroslav Šicel.Rođen je 16.

Akademik Paar: Više vjerujem da je CERN pogriješio, nego otkrio česticu bržu od brzine svjetlosti

dnevnik.hr - 23. rujna 2011.
CERN je jučer objavio veliku vijest kako su otkrili čestice koje putuju brže od brzine svjetlosti.

Obavijest o smrti akademika Marka Ruždjaka

culturenet.hr - 24. veljače 2012.
Dana 23. veljače 2012., u 66. godini, u Zagrebu je preminuo akademik Marko Ruždjak, redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Razredu glazbenu umjetnost i muzikologiju, izvijestio je HAZU.
Preminuo Marko Ruždjak - glasistre.hr

Bela Čikoš Sesija - Kritička retrospektiva

culturenet.hr - 4. siječnja 2012.
U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, u utorak, 17. siječnja, otvara se kritička retrospektivna izložba Bele Čikoša Sesije, autora akademika Tonka Maroevića. Na izložbi koja ostaje otvorena do 4.

Ivana Aralica kroz Mesićev lik progovara o komunističkom mentalitetu

poslovni.hr - 7. prosinca 2012.
Knjiga "Mentalni komunist" akademika Ivana Aralice, u kojoj autor kroz lik bivšeg predsjednika Stjepana Mesića progovara o komunističkom mentalitetu "koji je preživio i nakon što je sistem nestao".

Umro istaknuti hrvatski kemičar, akademik Boris Kamenar

dnevnik.hr - 13. srpnja 2012.
Akademik Boris Kamenar, jedan od najistaknutijih hrvatskih kemičara, redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Razredu za matematičke, fizičke i kemijske znanosti, iznenada je u četvrtak umro u Puli, u 84.

Goran Filipi novi akademik

glasistre.hr - 11. svibnja 2012.
Profesor na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli Goran Filipi izabran je u Razredu za filološke znanosti za redovitog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Luko Paljetak gost Zagrebačkih posveta Teatra poezije

vecernji.hr - 22. veljače 2012.
Akademik Luko Paljetak prvi je živi pjesnik kojem su posvećene Zagrebačke posvete Teatra poezije Gorana Matovića. Program pod nazivom Singerice pod snijegom održava se u petak u Muzeju Mimara.

Mirovine akademika i političara 50 posto više od prosječne plaće

glas-slavonije.hr - 19. prosinca 2011.
ZAGREB - Hrvatska treba nastaviti reformu mirovinskog sustava, a na prvome mjestu razmisliti o smanjenju tzv. povlaštenih mirovina, koje ljude odvraćaju od radne aktivnosti - poručila je prošlog tjedna Svjetska banka novoj vladi.

Nagrada K.Š. Gjalski Ivanu Aralici

tportal.hr - 20. listopada 2011.
Književna nagrada 'K.Š. Gjalski' ove je godine pripala akademiku Ivanu Aralici za zbirku pripovjedaka 'Carske

Boris Bućan - Dan kada je kiša padala naopako

culturenet.hr - 30. svibnja 2011.
U četvrtak, 2.lipnja, u Gliptoteci HAZU, u 19 sati, otvara se samostalna izložba akademika Borisa Bućana 'Dan kada je kiša padala naopako'. Izložba prezentira 120 novih slika koje su nastale 2010. - 2011.godine, a mogu se razgledati do 1.srpnja.

Predstavljena monografija 'Kuzma Kovačić'

culturenet.hr - 18. travnja 2013.
Monografiju 'Kuzma Kovačić' objavila je zagrebačka nakladnička kuća 'AGM', a u Modernoj Galeriji danas su je predstavili akademik Radoslav Tomić, autor Milan Bešlić, ravnateljica Moderne galerije Biserka Rauter Plančić te kipar Kovačić.

Boris Bućan - Stakleni ljudi

culturenet.hr - 14. ožujka 2013.
U Gliptoteci HAZU (Galerija II. i Galerija III.) otvorena je izložba slika akademika Borisa Bućana, 'Stakleni ljudi'. Autorica izbora djela i likovnog postava je akademkinja Vera Horvat Pintarić, a izložba se može razgledati do 7.travnja.

Bob Dylan postao akademik

vecernji.hr - 13. ožujka 2013.
Američka akademija umjetnosti i književnosti nije se mogla odlučiti je li Dylan važniji kao glazbenik ili pjesnik pa mu je udijelila počasnu

'Želimo veću prisutnost HAZU-a na HTV 3'

tportal.hr - 5. ožujka 2013.
Pod vodstvom akademika Zvonka Kusića, Hrvatska akademija znanosti i uvjetnosti uspješno nastavlja svoje otvaranje javnosti

Leksikon socijalne ekologije - Ostalo

booksa.hr - 12. veljače 2013.
Leksikonsko-enciklopedijsko djelo u kojemu su na pregledan način objašnjeni ključni pojmovi socijalne ekologije. Obimno djelo Leksikon socijalne ekologije nastalo je kroz desetljeća marom autora akademika Ivana Cifrića.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  Sljedeća
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing