MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
14. prosinca 2019.  

AKADEMIKA


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

U Srebrenici izviždani političari

tportal.hr - 11. srpnja 2012.
Službeni program obilježavanja 11. lipnja 1995. godine - 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima 'Sigurne zone UN-a' Srebrenica započeo je točno u 12 sati intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i recitalom 'Poema o Srebrenici' - akademika

Umro akademik Miroslav Šicel

culturenet.hr - 25. studenog 2011.
Akademik Miroslav Šicel, istaknuti povjesničar hrvatske književnosti, redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, preminuo je u petak u Zagrebu u 86. godini. Posljednji ispraćaj akademika Šicela bit će na zagrebačkom groblju Mirogoj, 29.

Obavijest o smrti akademika Marka Ruždjaka

culturenet.hr - 24. veljače 2012.
Dana 23. veljače 2012., u 66. godini, u Zagrebu je preminuo akademik Marko Ruždjak, redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Razredu glazbenu umjetnost i muzikologiju, izvijestio je HAZU.

Bela Čikoš Sesija - Kritička retrospektiva

culturenet.hr - 4. siječnja 2012.
U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, u utorak, 17. siječnja, otvara se kritička retrospektivna izložba Bele Čikoša Sesije, autora akademika Tonka Maroevića. Na izložbi koja ostaje otvorena do 4.

Ivana Aralica kroz Mesićev lik progovara o komunističkom mentalitetu

poslovni.hr - 7. prosinca 2012.
Knjiga "Mentalni komunist" akademika Ivana Aralice, u kojoj autor kroz lik bivšeg predsjednika Stjepana Mesića progovara o komunističkom mentalitetu "koji je preživio i nakon što je sistem nestao".

Akademika u moru izdalo srce

glasistre.hr - 13. srpnja 2012.
Osamdesetčetverogodišnji muškarac koji je u četvrtak ujutro preminuo u moru u Pješčanoj Uvali u Puli poznati je hrvatski akademik Boris Kamenar. Preminuo je od infarkta u četvrtak u 9.

Mirovine akademika i političara 50 posto više od prosječne plaće

glas-slavonije.hr - 19. prosinca 2011.
ZAGREB - Hrvatska treba nastaviti reformu mirovinskog sustava, a na prvome mjestu razmisliti o smanjenju tzv. povlaštenih mirovina, koje ljude odvraćaju od radne aktivnosti - poručila je prošlog tjedna Svjetska banka novoj vladi.

Boris Bućan - Dan kada je kiša padala naopako

culturenet.hr - 30. svibnja 2011.
U četvrtak, 2.lipnja, u Gliptoteci HAZU, u 19 sati, otvara se samostalna izložba akademika Borisa Bućana 'Dan kada je kiša padala naopako'. Izložba prezentira 120 novih slika koje su nastale 2010. - 2011.godine, a mogu se razgledati do 1.srpnja.

Boris Bućan - Stakleni ljudi

culturenet.hr - 14. ožujka 2013.
U Gliptoteci HAZU (Galerija II. i Galerija III.) otvorena je izložba slika akademika Borisa Bućana, 'Stakleni ljudi'. Autorica izbora djela i likovnog postava je akademkinja Vera Horvat Pintarić, a izložba se može razgledati do 7.travnja.

'Želimo veću prisutnost HAZU-a na HTV 3'

tportal.hr - 5. ožujka 2013.
Pod vodstvom akademika Zvonka Kusića, Hrvatska akademija znanosti i uvjetnosti uspješno nastavlja svoje otvaranje javnosti

Leksikon socijalne ekologije - Ostalo

booksa.hr - 12. veljače 2013.
Leksikonsko-enciklopedijsko djelo u kojemu su na pregledan način objašnjeni ključni pojmovi socijalne ekologije. Obimno djelo Leksikon socijalne ekologije nastalo je kroz desetljeća marom autora akademika Ivana Cifrića.

'Povijest hrvatske književnosti' D. Jelčića predstavljena u Guadalajari

culturenet.hr - 10. prosinca 2012.
Španjolsko izdanje knjige akademika Dubravka Jelčića Povijest hrvatske književnosti – tisućljeće od Bašćanske ploče do postmoderne

Matica hrvatska predstavlja Sabrana djela Slobodana Novaka

vecernji.hr - 27. studenog 2012.
Matica hrvatska 28. studenog u svojoj palači u Zagrebu predstavlja Sabrana djela akademika Slobodana Novaka. Novakova proza objavljena je u osam svezaka.

Sućut premijera Milanovića i predsjednika Josipovića obitelji Ivana Kušana

dnevnik.hr - 20. studenog 2012.
Premijer Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović uputili su brzojave sućuti obitelji preminulog akademika Ivana Kušana.

Znanstveni skup u čast akademika Branka Despota

net.hr - 6. studenog 2012.
U Velikoj dvorani Matice hrvatske (Strossmayerov trg 4) u petak i subotu (9-10. studenoga) održava se filozofsko-znanstveni skup 'Živo filozofiranje' u čast akademika Branka Despota.

Izložba akademika Zlatka Boureka

vecernji.hr - 1. listopada 2012.
Izložba je hommage njegovu stvaralaštvu na papiru. To su radovi nastali u tajnosti tijekom 1956.

'Gledajte, lani nam je umrlo 20 akademika...'

net.hr - 20. siječnja 2012.
'Htio sam samo reći da sam uvjeren kako su podmlađivanje članstva i povećavanje udjela vlastitih prihoda rješenja na istome tragu', kaže nam ministar znanosti Željko Jovanović, naglašavajući kako ne želi novi sukob, ovaj puta

Predstavljanje nove knjige akademika Luke Paljetka

vecernji.hr - 12. siječnja 2012.
O knjizi "Ne pišem pjesme nigdje nego tu gdje me stignu" govore akademici Ante Stamać

Rječnik Dobriše Cesarića

culturenet.hr - 11. siječnja 2012.
Knjigu akademika Milana Moguša i dr. Marka Tadića 'Cesarićev rječnik' izdali su Zavod za znanstveno umjetnički rad HAZU-a u Požegi i Grad Požega.  U hrvatskoj enciklopedistici nemamo rječnika jednog pisca, ovo je prvi.

O Trgu maršala Tita tek nakon izbora

tportal.hr - 14. listopada 2011.
Zahtjev Građanske inicijative Krug za trg, koja je dobila i potporu 550 sveučilišnih profesora, akademika i glumaca, za promjenom imena Trga maršala Tita stigao je pred skupštinski Odbor za imenovanje ulica, trgova i naselja
1 2 3 4  Sljedeća
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing