MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
10. prosinca 2019.  

CHOMSKY


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

Sustavi moći

mvinfo.hr - 25. veljače 2013.
U ovoj novoj zbirci razgovora Noam Chomsky propituje najneposrednije i najvažnije teme: budućnost demokracije u arapskome svijetu, financijsku krizu u Europi, raspad tradicionalnih političkih institucija u Americi i uspon pokreta Occupy.

'Nobelovac provodi globalnu ubilačku kampanju'

net.hr - 4. studenog 2011.
Svjetski priznati lingvist i filozof, profesor Noam Chomsky oštro i bez 'dlake na jeziku' osudio je vanjsku politiku Obamine administracije te ju u mnogo čemu smatra gorom od one njegova prethodnika Georga W. Busha.

Noam Chomsky najčitaniji s više od 60.000 čitatelja

tportal.hr - 3. studenog 2011.
U osam godina otkako je objavljena, knjiga 'Mediji, propaganda i sistem' Noama Chomskog najčitaniji je naslov projekta Besplatne elektroničke knjige te ju je do studenog ove godine čitalo više od 60.

Chomsky: Kriminal Wall Streeta već 30 godina prolazi nekažnjeno

business.hr - 27. rujna 2011.
Jedan od najpoznatijih intelektualaca profesor Noam Chomsky dao je podršku organizatorima prosvjeda na Wall Streetu, prenosi magazin Reflections on a Revolution (ROAR).

Marš preko ruba

nacional.hr - 15. prosinca 2011.
Noam Chomsky, profesor lingvistike i filozofije na američkom Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Chomsky: Turski primjer međunarodnog cinizma

nacional.hr - 17. veljače 2012.
Noam Chomsky je svjetski poznati profesor emeritus na MIT-u. Uz svoj pionirski rad na području lingvistike, desetljećima je bio vodeći glas u borbi za mir i socijalnu pravdu. "New Statesman" naziva ga "savješću američkih ljudi".

Nobelovac vrši gori teror od Busha

nacional.hr - 3. studenog 2011.
Svjetski priznati lingvist i filozof, profesor Noam Chomsky, govori za PublicServiceEurope.com u prvom od dvaju intervjua o međunarodnim odnosima, geopolitici, Arapskom proljeću i gospodarskoj krizi koja je zahvatila Europu i Ameriku.

Nobelovci, filmaši i muzičari traže bojkot Izraela

tportal.hr - 29. studenog 2012.
Skupina od 56 intelektualaca, umjetnika i aktivista - među kojima su sveučilišni profesor Noam Chomsky

Noam Chomsky: 'Uključenost radnika je odgovor'

nacional.hr - 12. listopada 2011.
Pisac i aktivist Noam Chomsky rekao je kako novi okupacijski pokret ima 'rijetku' razinu podrške mainstreama. Prosvjede je nazvao 'masovnim popularnim demonstracijama protiv kapitalizma', izvještava SocialistWorker.

Chomsky: Kakve su namjere Irana?

nacional.hr - 8. ožujka 2012.
Čuveni lingvist, filozof i politički aktivist Noam Chomsky kritizirao je u tekstu za The NY Times Syndicate politiku SAD-a prema Iranu koja bi uskoro, nakon Afganistana i Iraka, mogla rezultirati novim ratom na Bliskom istoku.

Američki teror bespilotnim letjelicama

nacional.hr - 30. listopada 2011.
Američka politika gađanja osumnjičenika za terorizam u stranim zemljama uz pomoć bespilotnih letjelica zapravo je „državni teror", rekao je vodeći akademski profesor Noam Chomsky.

Plutonomija i prekarijat

nacional.hr - 11. svibnja 2012.
Lingvist, filozof, aktivist i profesor na MIT-u Noam Chomsky donosi u tekstu za TomDispatch povijesni pregled propasti američke ekonomije.

Chomsky: Gdje vodi pobuna?

nacional.hr - 23. svibnja 2012.
Profesore Chomsky, pokret Occupy je sada u svojoj drugoj fazi. Naša su tri glavna cilja: 1) okupirati srednju struju i prijeći iz šatora u srca i umove masa; 2) blokirati represiju nad pokretom štiteći pravo na slobodu okupljanja 99% i pravo na

Chomsky: Sagledavanje pada Amerike (2)

nacional.hr - 28. veljače 2012.
U godinama svjesnog, samonametnutog gubitka kod kuće, "gubici" su se nastavili gomilati drugdje.

Tuđe strahote

nacional.hr - 13. lipnja 2012.
Profesor lingvistike Noam Chomsky piše za The New York Times Syndicate o prešućenim zločinima američke politike, strahotama koje se službeno ne prepoznaju kao takve i licemjerju američke borbe za prava političkih disidenata u svijetu.

Revolucionarni pacifizam & zločini pobjednika

nacional.hr - 10. studenog 2011.
Profesor Noam Chomsky, dobitnik nagrade za mir grada Sydneyja za 2011. godinu, održao je u srijedu 2. studenoga 2011. predavanje u dupkom punoj gradskoj vijećnici u Sydneyju.

Noam Chomsky: Upozorenje prije 'tsunamija' u Izraelu

nacional.hr - 14. srpnja 2011.
U tekstu za neovisni politički portal Truthout, naslovljenom 'U Izraelu - opasnost od tsunamija', Noam Chomsky analizira najnovija zbivanja oko izraelsko-palestinskog sukoba.

Tko je ovdje luđi?

nacional.hr - 27. siječnja 2012.
Gostujući u emisiji Democracy Now, profesor emeritus na Massachusetts Institute of Technology Noam Chomsky osvrnuo se i na američke predsjedničke izbore 2012. godine.

Chomsky: Sagledavanje pada Amerike

nacional.hr - 27. veljače 2012.
Svečano se obilježavaju značajne obljetnice - primjerice, japanski napad na američku mornaričku bazu Pearl Harbor. Druge se ignoriraju, a od njih često možemo naučiti važnu lekciju o onome što vjerojatno leži pred nama. U stvari, upravo sada.

Prepoznavanje neosoba

nacional.hr - 13. siječnja 2012.
Noam Chomsky analizira zapadnjački stav prema Africi na primjeru NATO-vog bombardiranja Libije, a služeći se pritom izrazom koji je uveo George Orwell u romanu „1984.
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing