MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
16. prosinca 2019.  

CIJENA PŠENICE


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

Cijena pšenice bit će burzovna, povećana za troškove prijevoza

glas-slavonije.hr - 5. srpnja 2011.
KNEŽEVO - Cijenu pšenice diktiraju burze, točnije američka i francuska burza Matif. Do prije mjesec dana cijena je bila odlična, ali je danas nešto lošija.

Čobanković: Država povećava zaštitnu cijenu pšenice, ali ne određuje tržišnu cijenu

business.hr - 27. srpnja 2011.
Zaštitna cijena pšenice povećat će se s 0,75 kuna na 1,05 kuna po kilogramu, ali država i Ministarstvo poljoprivrede ne određuju njenu tržišnu cijenu nego to trebaju dogovoriti proizvođači i otkupljivači u skladu s tržišnim

Cijena pšenice bit će viša nego prošle godine

glas-slavonije.hr - 8. srpnja 2011.
ZAGREB - Ni nakon jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, hrvatski seljaci ne znaju kolika će biti ovogodišnja otkupna cijena pšenice.

Seljaci prijete: Ako cijena pšenice ne bude 1,60 kn/kg, idemo u prosvjed

dnevnik.hr - 25. srpnja 2011.
Sadašnja cijena od 1,35 kuna je neodgovorna i neozbiljna pa se moramo ponovno organizirati i izaći na ulicu, kaže Dukić.

Počeo otkup pšenice: seljaci nezadovoljni

dnevnik.hr - 7. srpnja 2011.
– Kad oduzmete četiri lipe za troškove prijma, to je već 1,21 kuna, a kad se oduzme i jedan posto ulaznog kala, dođete do 1,10 kuna. To za nas nije prihvatljiva cijena – kaže S. Jurinec iz Ivanovca.

Rusija ukinula embargo na izvoz pšenice

tportal.hr - 1. srpnja 2011.
Rusija je u petak ukinula embargo na izvoz žitarica, uveden prošlog ljeta, što je potaknulo porast cijena žita u svijetu, a Rusiji donijelo gubitak mjesta na tržištu

Seljaci traže 2,40 kune za pšenicu, otkupljivačima previše i 1,50 kuna

vecernji.hr - 28. lipnja 2011.
Na robnim burzama cijena pšenice trenutačno je oko 1,30 kn na budimpeštanskoj burzi i 1,70 kn na newyorškoj. U Hrvatskoj je pak, prema TISUP-u, od 13. do 19. lipnja pšenica bila 1,95 kn/kg.

Za pšenicu 1,60 kn ili prosvjedi

glas-slavonije.hr - 15. srpnja 2011.
ĐAKOVO - Otkupna cijena pšenice 1,35 kn/kg, s kojom je izišao zagrebački Granolio, ne zadovoljava seljake koji, ne bude li cijena dostigla 1,60 kn, najavljuju prosvjede.

Pšenici cijena pala i drži se na 1,45 kn/kg

glas-slavonije.hr - 13. kolovoza 2011.
OSIJEK - Prema podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi (Tisup) cijene pšenice u srpnju ove godine bile su čak za 63 posto više od cijena u srpnju 2010. U lipnju 2011.

Nema popuštanja oko cijene pšenice

liderpress.hr - 17. srpnja 2011.
Trenutačna je cijena pšenice u svijetu između 1,10 i 1,15 kuna franko (klauzula koja znači da u kupoprodaji sve troškove do skladištenja robe kod kupca snosi prodavatelj), ali s tendencijom pada.

Cijena pšenice u godinu dana pala za 30 posto

glas-slavonije.hr - 16. ožujka 2012.
OSIJEK - Veleprodajna cijena pšenice u veljači je porasla u odnosu na siječanj za jedan posto, na 1,46 kn/kg, međutim u odnosu na proteklu godinu cijena pšenici je niža 30 posto

Žetva pšenice za desetak dana, cijena od 1,5 do 2 kune

poslovni.hr - 13. lipnja 2011.
Neće uzimati novac iz banaka da bi pšenicu platili iznad tržišne cijene. Ako cijena bude previsoka, preuzet će samo pšenicu od gospodarstava kojima su jesenas kreditirali sjetvu.

Pokrovac: Idemo na izbore kao nezavisni

glas-slavonije.hr - 19. kolovoza 2011.
RETKOVCI - Iako je rok hrvatskoj Vladi, da do 15. kolovoza ispuni zahtjeve Sindikata hrvatskih seljaka, odnosno da se formira cijena pšenice u iznosu od 1,60 kuna po kilogramu

Pšenica u Izrael, novac na računu za dva dana

vecernji.hr - 22. srpnja 2012.
Slična je cijena i u Hrvatskoj, ali je ruše troškovi otkupa, sušenje, kalo... Za kilogram pšenice može se dobiti 1,4 kune, suncokreta 3,2, soje 2,60, uljane repice oko 3 kune, a žito se otprema iz riječke ili splitske luke.

Veliki trgovci loše procijenili, cijena pšenice i dalje pada

liderpress.hr - 24. prosinca 2011.
Trenutačna je cijena pšenice između 1,20 i 1,25 kuna po kilogramu, što je za 15-ak posto manje nego u srpnju kada su Granolio, Agrokor, Žito i Podravka ponudili 1,35 kuna.

Otkupna cijena pšenice neće prelaziti 1,50 kn/kg

glas-slavonije.hr - 17. lipnja 2011.
OSIJEK - Ni desetak dana, koliko je preostalo do početka ovogodišnje žetve pšenice, još se ni jedan otkupljivač nije izjasnio o uvjetima otkupa ni o njezinoj otkupnoj cijeni, kao što su to znali činiti ranijih godina.

Država se treba uključiti u formiranje cijene pšenice

glas-slavonije.hr - 18. srpnja 2011.
BJELOVAR - Otkup i otkupna cijena pšenice roda 2011. godine, provedba Zakona o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju te legalizacija poljoprivrednih objekata bile su teme jučerašnje sjednice Upravnog odbora Hrvatskog seljačkog saveza
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing