MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
20. siječnja 2020.  

DRŽAVNI ARHIV


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

Dan Državnog arhiva u Karlovcu i rođendan grada

culturenet.hr - 4. srpnja 2012.
Državni arhiv u Karlovcu proslavio je u utorak, u nazočnosti predstavnika regionalne, lokalne i sudbene vlasti te svih važnijih kulturnih institucija toga grada, Međunarodni dan arhiva 6. lipnja i 433. rođendan Karlovca (13.

Predstavljena disertacija biskupa Juraja Dobrile 'De Confessione sacramentali'

culturenet.hr - 5. prosinca 2012.
Knjiga biskupa Juraja Dobrile "De Confessione sacramentali", koja je ujedno bila i njegova doktorska disertacija, predstavljena je u utorak na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Knjigu je objavio Državni arhiv u Pazinu.

U četiri godine počinio oko 160 krađa po Slavoniji

glas-slavonije.hr - 30. lipnja 2011.
OSIJEK/VRPOLJE - Dvadesetjednogodišnji serijski kradljivac s područja Baranje ponovno je krenuo u akciju. Ovaj put “posjetio” je Državni arhiv i Ured državne uprave u Osijeku, te poslovne prostorije u Vrpolju.

Vesna Parun - analitički inventar

mvinfo.hr - 23. listopada 2012.
Devedeseta obljetnica rođenja Vesne Parun koja se navršava ove godine idealna je prilika da se šira javnost upozna s vrijednim arhivskim gradivom koje je od nje Hrvatski državni arhiv otkupio u dvanaest navrata kroz četiri godine i oformio ga u

Sršan: Sve što imamo i znamo o Tvrđi su - sitnice!

glas-slavonije.hr - 26. siječnja 2012.
Možda najvažniji od pet planiranih ovogodišnjih projekata - Osječka Tvrđa, Državni arhiv u Osijeku provest će u suradnji sa Zavodom za znanstveni rad HAZU. “Cilj toga projekta je ukazati na izvrstan geostrateški položaj Tvrđe kroz povijest.

Tjedan arhiva 2012. - Dan otvorenih vrata

culturenet.hr - 9. listopada 2012.
Hrvatski državni arhiv, od 10. do 13. listopada, po četrnaesti put, organizira manifestaciju Tjedan arhiva,  s namjerom da brojnim aktivnostima javnosti približi izvornu pisanu baštinu.

Knjiga o povijesnim zapisnicima grada Osijeka

culturenet.hr - 1. prosinca 2011.
U Osijeku je u srijedu predstavljena knjiga' Zapisnik političkih i gospodarskih odluka slobodnoga kraljevskog grada Osijeka za 1810. i 1811.', koju je priredio dr. Stjepan Sršan, a izdao Državni arhiv u Osijeku.

Hrvatski državni arhiv predstavlja ovogodišnja izdanja

culturenet.hr - 13. prosinca 2012.
Hrvatski državni arhiv organizira predstavljanje naklade u 2012. godini, u utorak, 18. prosinca 2012., u 14 sati, u Velikoj čitaonici HDA, Marulićev trg 21. O novim izdanjima govoriti će autori i urednici.

Međunarodni dan arhiva 11. lipnja

culturenet.hr - 5. lipnja 2012.
Hrvatski državni arhiv  i ove godine, u ponedjeljak, 11. lipnja, obilježava Međunarodni dan arhiva sa željom za poticanje i osvještavanje javnosti o arhivskom gradivu kao jedinstvenoj kulturnoj baštini.

Predstavljeno analitičko izdanje osobnog arhiva Vesne Parun

culturenet.hr - 16. studenog 2012.
"Vesna Parun - analitički inventar: Osobni arhivski fond" knjiga posvećena hrvatskoj pjesnikinji Vesni Parun u kojoj su okupljeni svi materijali koje o toj važnoj književnici čuva Hrvatski državni arhiv (HDA)

Otisci srednjovjekovne mačke iz Dubrovnika očarali svijet

vecernji.hr - 12. ožujka 2013.
Emir Filipović posjetio je Državni arhiv u Dubrovniku kako bi istražio temu za doktorski rad.

Pogledajte fotografije koje čuva Hrvatski državni arhiv

tportal.hr - 22. travnja 2013.
Na nedavnoj velebnoj izložbi u zagrebačkoj Modernoj galeriji '100 x (puta) Francuska' prikazana je povijest francuske fotografije u stotinu eksponata, a to ujedno znači da je posrijedi i opća povijest toga na neki način

HRT-ova arhivska građa dobila status kulturnog dobra

culturenet.hr - 29. listopada 2012.
Hrvatski državni arhiv dodijelio je status kulturnog dobra zbirci arhivske građe Hrvatske radiotelevizije, koja sadrži materijale od 1926. do 2011. godine, te dio starijeg prikupljenog gradiva.

Naklada Hrvatskog državnog arhiva - predstavljanje

culturenet.hr - 15. prosinca 2011.
Hrvatski državni arhiv, u petak, 16. prosinca, u 11 sati, upriličit će predstavljanje svoje naklade u 2011. godini. O novim izdanjima će govoriti autori i urednici, a pozdravnu riječ će održati ravnatelj HDA dr. sc. Stjepan Ćosić.

Arhivske zabilješke svećenika: rođen dopodne u vinogradu

glas-slavonije.hr - 13. lipnja 2011.
U povodu Međunarodnog dana arhiva koji se ove godine obilježava pod temom “Matičarstvo”, Državni arhiv u Virovitici postavio je izložbu “Matičarstvo i matične knjige Pitomače”. Do 16.

Zadnjem stanaru Arhiva država će dati novi stan i poslati tužbu

glas-slavonije.hr - 29. veljače 2012.
Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) pronašla je adekvatan stan koji će biti ponuđen obitelji Butorac, jedinom preostalom stanaru Firingerove 3 - zgrade u kojoj se nalazi Državni arhiv u Osijeku.
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing