MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
26. siječnja 2020.  

EUROZONA


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

Nakon ciparskog 'ne' eurozona hoće 'protuprijedlog'

tportal.hr - 20. ožujka 2013.
Eurozona očekuje od ciparskih vlasti 'protuprijedlog' pošto je ciparski parlament odbacio paket mjera pomoći kojim je EU kanio spasiti tu zemlju od

Pada kreditni rejting Austrije i Francuske

nacional.hr - 13. siječnja 2012.
Eurozona je u problemima, a najava rejting agencije Standard&Poor's o smanjenju kreditnog rejtinga za dvije od šest najbolje ocijenjenih europskih gospodsarstava mogla bi pokrenuti novi val krize.

Eurozona dogovorila nadzor banaka!

tportal.hr - 13. prosinca 2012.
Europski financijski ministri usuglasili su pravila za nadzor banaka. Uoči EU summita dogovoreno je da će oko 200 najkrupnijih banaka doći pod direktni nadzor Europske središnje banke (ECB) koja postaje glavni supervizor banaka eurozone

'Bila bi katastrofa da Grčka izađe iz eurozone'

net.hr - 26. ožujka 2012.
'Grčka ima velikih slabosti, ali i volju da ih nadvlada. Bit će to duga i teška borba', kazala je Merkel o Grčkoj ističući kako bi eurozona izlaskom Grčke iz monetarne unije bila 'nevjerojatno oslabljena'.

Eurozona bi mogla pomoći španjolskim bankama s iznosom od 100 milijarda eura

poslovni.hr - 10. lipnja 2012.
Europski diplomatski izvori u Bruxellesu objavili su u subotu navečer, nakon telefonskih konzultacija ministara financija eurozone

Eurozona ušla u recesiju, a Hrvatska duboko u depresiji: Očekuje se novi pad BDP-a

poslovni.hr - 31. kolovoza 2012.
Defenzivi u kojoj se nalazi Vlada pridonijet će i današnje objavljivanje podatka o kretanju BDP-a u drugom kvartalu jer se očekuje pad od najmanje 2 posto.

Poljski ministar financija: Prijeti nam gospodarska katastrofa i rat

vecernji.hr - 21. studenog 2011.
Ako bi se eurozona raspala, izgubili bismo golemi dio našeg BDP-a, kaže Jacek Rostowski

Eurozona spašava Grčku s dodatnih 130 milijardi eura

dnevnik.hr - 10. veljače 2012.
Ministri financija država eurozone odlučili su Grčkoj pomoći sa 130 milijardi eura, javlja BBC. No, grčka im vlada u nedjelju mora prezentirati mjere štednje i reforme kojima će smanjiti dug. Naime, Grci moraju u proračunu za 2012.

Eurozona se dogovorila o drugom paketu pomoći za Grčku

setimes.com - 22. srpnja 2011.
Grčka će dobiti joj jedan veliki kredit za pomoć u nadvladavanju financijske krize.

Eurozona pod prijetnjom smanjenja rejtinga

nacional.hr - 6. prosinca 2011.
Američka bonitetska agencija Standard and Poor's (S&P) objavila je u ponedjeljak navečer da razmišlja o snižavanju kreditnog rejtinga za 15 članica eurozone

MMF i eurozona se dogovorili o smanjenju grčkog duga

dnevnik.hr - 27. studenog 2012.
Eurozona i MMF su se dogovorili u noći na utorak da će do 2020. grčki dug smanjiti na 124 posto BDP-a, rekli su europski izvori, što je odluka koja utire put deblokadi financijske pomoći Grčkoj.

Ništa od novca za eurozonu od summita G20

business.hr - 5. studenog 2011.
Eurozona je na summitu skupine G20 u petak dobila verbalnu podršku ali ne i nov novac za njene napore u prevladavanju dužničkih kriza dok je Italija zapravo stavljena pod nadzor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Dogovorom o otpisu dijela grčkog duga spašena eurozona

tportal.hr - 27. listopada 2011.
Banke su pristale na dobrovoljni otpis 50 posto potraživanja na grčke obveznice, što je bio najteži dio maratonskog summita čelnika eurozone koji počeo u srijedu navečer, a završio oko četiri sata u četvrtak ujutro.

Eurozona 150 milijarda eura MMF-u

nacional.hr - 20. prosinca 2011.
Zemlje članice Europske unije potvrdile su u ponedjeljak da će bilataralnim zajmovima povećati kreditne sposobnosti Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) te utvrdile međusobnu raspodjelu toga doprinosa između zemalja eurozone.

Sprema se scenarij izlaska Grčke iz eurozone

business.hr - 3. studenog 2011.
Eurozona radi na mogućem scenariju izlaska Grčke iz eurozone, izjavio je danas lider eurogrupe Jean-Claude Juncker, naglasivši kako je u slučaju takvog ishoda nužno da ne nastradaju ostale članice zone primjene jedinstvene europske valute.

Kriza eurozone se okončava

nacional.hr - 28. ožujka 2012.
Talijanski premijer Mario Monti predsjedava sastankom o eurokrizi u japanskom glavnom gradu Tokiju, izvještava Guardian. "Eurozona je prošla veliku krizu. Vjerujem kako je kriza skoro gotova", rekao je.

Eurozona bez dogovora o Grčkoj, novi sastanak u ponedjeljak

poslovni.hr - 21. studenog 2012.
Euroskupina je pohvalila Grčku, koja je ispunila svoj dio obveza.  Ministri financija eurozone nisu uspjeli u noći s utorka na srijedu postići dogovor o novoj tranši pomoći Grčkoj te najavili da će se ponovno sastati u ponedjeljak.

Nema oporavka: Eurozona potonula u recesiju

tportal.hr - 15. studenog 2012.
Dan nakon prosvjeda diljem Europe protiv mjera štednje, Eurostat, statistički ured Europe, objavio je podatke o ekonomskom rastu zemalja Unije i eurozone. Ukupno gledajući, BDP eurozone je u trećem kvartalu 2012.

Porazno: Više od polovice mladih želi napustiti Hrvatsku!

dnevnik.hr - 10. listopada 2012.
Iz Hrvatske želi otići 57 posto mladih. Četvrtina ih želi raditi u javnom sektoru. Najviše očekuju od turizma i poljoprivrede, a o EU se informiraju putem interneta, dok eurozona za njih ima negativan predzank.

U 2012. BDP u padu čak i ako eurozona izbjegne recesiju

tportal.hr - 14. prosinca 2011.
'Premda je gospodarstvo u trećem ovogodišnjem kvartalu zabilježilo rast od 0,6 posto na međugodišnjoj razini i 0,3 posto u odnosu na drugo tromjesečje, korigirali smo našu prognozu za gospodarski rast ove godine sa 0,2 posto na nulu'
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sljedeća
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing