MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
6. prosinca 2019.  

FILOZOFSKI


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

Studenti filozofskog danas će blokirati referadu

glas-slavonije.hr - 3. listopada 2011.
ZAGREB - Kako je prenio portal Slobodni filozofski, Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta na svojem su 139.

Filozofski fakulte obustavlja studijski proces 6. srpnja i kreće u štrajk

nacional.hr - 1. srpnja 2011.
Budući da opći otpor akademske zajednice nije imao nikakva učinka, a Vlada Republike Hrvatske uputila prijedloge zakona u saborsku proceduru

Štrajk se širi i na Filozofski u Rijeci

net.hr - 7. srpnja 2011.
Štrajk Akademske solidarnosti širi se i na Filozofski fakultet u Rijeci koji je donio odluku o jednodnevnom stupanju u štrajk solidarnosti.

Četvrtog dana štrajka krenuli upisi na Filozofski

net.hr - 11. srpnja 2011.
Iako je četvrti dan štrajka, kaže dekan Filozofskog Boras, u ponedjeljak su počeli upisi na prvu godinu fakulteta, a polažu se i ispiti.

Ministar Radovan Fuchs doživio je gadan poraz

net.hr - 6. srpnja 2011.
Nakon što su mu zbog spornih zakona na Sveučilištu u Zagrebu izglasovali blokadu na jesen, a Filozofski fakultet je već u štrajku, novi udarac Radovanu Fuchsu zadali su mu i njegovi stranački kolege i koalicijski partneri.

Ministarstvo kulture podržalo veće sufinanciranje znanstvene knjige

tportal.hr - 1. veljače 2012.
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske podržalo je Apel za obnovu i očuvanje znanstvene infrastrukture u Republici Hrvatskoj koji je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (FFZG) uputio predsjedniku Vlade, ministrici kulture

Fakulteti vjerojatno neće otvoriti vrata na jesen

net.hr - 13. srpnja 2011.
Razlog odgode početka predavanja na fakultetima su sporni Fuchsovi zakoni zbog kojih je Filozofski fakultet u štrajku i zbog kojih je Senat Sveučilišta donio odluku o bojkotu nastave ne dođe li do njihova povlačenja iz saborske procedure.

Filozofski na prijamnima zaradio milijun kuna

net.hr - 17. lipnja 2011.
Dok su drugi za organizaciju prijamnih ispita plaćali druge ustanove, Filozofski fakultet i Pravni fakultet učinili su to sami. Pravo je tako 'pospremilo' u blagajnu oko 400.000 kuna, a Filozofski nešto manje od milijun kuna.

Filozofski fakultet traži istragu povezanosti EPH i Min. znanosti

vecernji.hr - 16. lipnja 2011.
Razlog tomu je, kako stoji u njihovoj izjavi, nevjerojatna količina članaka usmjerenih protiv akademske zajednice zadnjih dana u tiskovinama EPH

Živo filozofiranje - filozofski simpozij povodom 70. rođendana Branka Despota

culturenet.hr - 7. studenog 2012.
Odjel za filozofiju Matice hrvatske, u suradnji s Odsjekom za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Institutom za filozofiju u Zagrebu, najavljuje Filozofski simpozij 'Živo filozofiranje' povodom 70.

Filozofski u petak ne radi jer štedi struju?!

net.hr - 29. listopada 2012.
U petak, nakon Dana mrtvih, Filozofski fakultet neće raditi zbog štednje električne energije. Priopćio je to dekan fakulteta Damir Boras djelatnicima stručnih službi i nastavnicima.

Filozofski uvodi romski jezik

nacional.hr - 11. travnja 2012.
Dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu Damir Boras najavio je danas kako će se na tom fakultetu uvesti romski jezik kao izborni predmet.

Djeca uče njemački jezik kroz igru

glas-slavonije.hr - 19. siječnja 2012.
Filozofski fakultet provodi ove akademske godine tri projekta u suradnji s Donauschwäbische Kulturstiftung des Landes Baden-Württemberg u cilju poplarizacije njemačkog jezika.

Studenti u Ljubljani 'oslobodili' Filozofski fakultet

net.hr - 24. studenog 2011.
Nekoliko stotina studenata, nezadovoljnih stanjem na fakultetu i u društvu, zauzelo je u srijedu Filozofski fakultet u Ljubljani. Podršku studentima dali su i profesori fakulteta, među kojima dekan Nadrej Černe i profesor Boris Novak.

VIDEO: Vikali 'sve ćemo vas pobiti' i napali ih pajserom

net.hr - 7. studenog 2011.
Studente koji blokiraju Filozofski fakultet u Beogradu napala je grupa huligana. Uz povike 'komunjare' i 'sve ćemo vas pobiti' napadači su studente napali pajserom. Jedan od studenata dobio je udarac po prsima.

Tribina: Filozofski temperamenti

culturenet.hr - 22. rujna 2011.
Tribina će se održati u ponedjeljak, 26. rujna, u 19.30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju prof. Nadežda Čačinovič i prof. Žarko Puhovski, a tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.

Rang lista za upis na fakultet dostupna

r-1.hr - 9. srpnja 2011.
Najveći interes budućih studenata na riječkom Sveučilištu zabilježio je Filozofski fakultet s 5.690 prijava, a slijedi Medicinski fakultet s 5.607 prijava. Sveučilište u Rijeci ima još 409 slobodnih mjesta na sedam fakulteta.

'Objava podataka o fakultetima je zlonamjerna'

net.hr - 13. lipnja 2011.
Nakon što je u nalazima državne revizije otkriveno da je Filozofski fakultet na školarinama studenata zaradio 21 milijun kuna, te da su jednaki iznos novca sami sebi kao autorske honorare i bonuse dodijelili dekan fakulteta

Na Filozofskom si podijelili 21 milijun kuna od školarina

net.hr - 11. lipnja 2011.
'Filozofski je fakultet na školarinama studenata zaradio 21 milijun kuna. Točno toliko, 21 milijun, sami sebi su kao autorske honorare i bonuse dodijelili dekan fakulteta, prodekani te voditelji odsjeka'

Filozofski fakultet: Ministarstvo ne ispunjava financijske obaveze

dnevnik.hr - 28. rujna 2011.
Vijeće Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izrazilo je veliku zabrinutost što Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ne ispunjava finacijske obveze prema tome fakultetu i Sveučilištu te prema znanstvenoj djelatnosti
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing