MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
10. prosinca 2019.  

FRANAK


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

Slavko Linić će vam određivati minus na računu: 'To je za korist građana'

dnevnik.hr - 19. veljače 2013.
Prema izmjenama Zakona o potrošačkom kreditiranju, koje su upravo u pripremi, bankama će biti ograničen minus koji mogu odobriti građanima do iznosa jedne mjesečne plaće. Iz udruge Franak podržavaju ovu ideju i predlažu još štošta.

'Zašto franak nisu povukli kao i mlijeko iz trgovina?'

dnevnik.hr - 15. ožujka 2013.
Parnica Potrošača protiv osam velikih banaka nastavljena je danas u zagrebačkom Trgovačkom sudu saslušanjem troje članova udruge Franak koji imaju kredite u 'švicarcima'.

Porast tečaja 'švicarca' - izvanredan događaj

tportal.hr - 1. ožujka 2013.
Na Trgovačkom sudu u Zagrebu počelo je prvo raspravno ročište u parnici protiv osam banaka koje je zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope u ime Udruge Franak tužio Potrošač - Hrvatski savez udruga za zaštitu

Tužba zbog kredita u švicarcima poslana na doradu

tportal.hr - 4. srpnja 2012.
Na zagrebačkom Trgovačkom sudu održano je prvo pripremno ročište po kolektivnoj tužbi koju su udruge Franak i Potrošač podigle protiv osam banaka zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope.

Nada za dužnike? Švicarski franak pao na 6,75 kuna

vecernji.hr - 12. kolovoza 2011.
Franak je danas oslabio prema kuni 33 lipe, na 6,75 kuna, što je vjerojatno i razlog da se HNB na kraju složio s prijedlogom Vlade da se franak fiksira na 5,8 kuna.

Najveća kolektivna tužba u Hrvatskoj: Franak i Potrošač protiv 8 banaka

dnevnik.hr - 15. lipnja 2012.
Određen je datum suđenja za prvu najveću kolektivnu tužbu u Hrvatskoj, nakon što su udruge Franak i Potrošač pokrenule tužbu protiv čak osam banaka zbog kredita u švicarskim francima.

Franak prvi put ove godine pao ispod 6,2 kune!

net.hr - 10. rujna 2012.
Jačanje kune od 1,32 posto povezuje se s najnovijim izvješćem agencije Fitch kojim je prognoza za hrvatski kreditni rejting revidirana s negativne na pozitivnu, ali i s Draghijevim planom neograničene kupnje obveznica.

Vlada i banke olakšavaju otplatu kredita vezanih uz franak

nacional.hr - 16. lipnja 2011.
Vlada će sutra s predstavnicima osam banaka potpisati Memorandum o mjerama za ublažavanje položaja korisnika stambenih kredita kojim želi pomoći korisnicima kredita denominiranih u švicarskim francima.

Banke na promjeni tečaja i kamata zarade milijarde

glas-slavonije.hr - 6. travnja 2012.
ZAGREB - Pet mjeseci nakon podizanja prve tužbe protiv poslovnih banaka, Udruga Franak inicirala je podizanje nove, dopunjene i proširene tužbe koju će u njihovo ime podnijeti Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača - Potrošač.

Ova tri poteza dovela bi do bolje zaštite korisnika kredita

net.hr - 9. listopada 2012.
Udruga Franak osmislila je mjere kojima bi se u Hrvatskoj zaštitili korisnici kredita. Tri su mjere ključne, a o njima bi svoj 'pravorijek' sada trebalo izreći Ministarstvo financija na čiju je adresu prijedlog mjera i poslan.

Švicarska valuta i dalje raste, franak u petak 6,74 kuna

vecernji.hr - 5. kolovoza 2011.
Nakon objave Švicarske narodne banke (SNB) da će znatno povećati ponudu švicarskog franka na novčanom tržištu u idućih nekoliko dana, HNB je jučer bio objavio novi tečaj prema kojem je franak danas 6,68 kn.

Franak na tjednoj razini poskupio 4,87 posto

liderpress.hr - 15. srpnja 2011.
Kuna je na današnjoj tečajnici Hrvatske narodne banke (HNB) u odnosu na tečajnicu s kraja prošlog tjedna oslabila prema euru za 0,35 posto, dok je prema švicarskom franku na tjednoj razini oslabila za čak 4,87 posto.

Koji tjedan - franak pojeftinio 8,28 posto

business.hr - 9. rujna 2011.
Kuna je na danas utvrđenoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke u odnosu na jučerašnju tečajnicu kao i na tečajnicu od prošlog petka ojačala prema švicarskom franku, i to na dnevnoj razini za 0,10 posto, a na tjednoj za 8,28 posto.

Franak divlja, a Vlada ima nove ideje: Nove mjere već sljedećeg tjedna?

nacional.hr - 30. srpnja 2011.
Novi, rekordni tečaj švicarskog franka koji je u petak iznosio 6,51 kuna zbrinuo je ne samo građane koji imaju kredite u toj valuti, već i vladu.Barem bi se tako moglo zaključiti iz izjave premijerke Jadranke Kosor.

Dužnici tužili sedam banaka

glas-slavonije.hr - 20. listopada 2011.
ZAGREB - Udruga Franak, koja okuplja nekoliko tisuća građana zaduženih u švicarskim francima, podnijela je Trgovačkom sudu u Zagrebu kolektivnu tužbu protiv, zasad, sedam banaka, u kojima njihovi članovi imaju stambene kredite - Erste banke, Hypo

Samo 6 posto dužnika uspjelo je promijeniti uvjete kredita

liderpress.hr - 12. ožujka 2012.
Prema podacima Udruge Franak, koja je u veljači provela istraživanje, najveći dio građana (35,4 posto) mjesečno na kredite izdvaja između 50 i 75 posto, dok 32,24 posto ispitanika izdvaja i preko 75 posto mjesečnih primanja na kredite.

'Banke će opet moći mijenjati kamate svojevoljno i jednostrano'

net.hr - 2. travnja 2013.
Udruga Franak poslala je priopćenje javnosti u kojem navodi da Vlada nije usvojila nijedan njihov prijedlog izmjena Zakona o kreditnim institucijama.

Manje kamate, franak na 5,8 bez poreza bankama

vecernji.hr - 12. kolovoza 2011.
Vlada odustaje od uvođenja poreza na banke, što je sugerirao premijerkin savjetnik Željko Lovrinčević.

Krediti se pretvaraju u leasing i odgađa se otplata dijela glavnice

vecernji.hr - 3. kolovoza 2011.
Ako bi banke pristale na konverziju franka u euro prema tečaju koji je vrijedio na dan uzimanja kredita, što nudi udruga Franak, na tečajnim bi razlikama izgubile oko 100 mil. eura.

Novi rekord: franak 6,74 kune

glasistre.hr - 4. kolovoza 2011.
Kuna je na u četvrtak utvrđenoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke u odnosu na onu u srijedu ponovno oslabjela prema švicarskom franku pa je srednji tečaj franka na novoj rekordno visokoj
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sljedeća
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing