MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
6. prosinca 2019.  

GRAĐEVINSKI SEKTOR


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

Ova fotografija trebala bi značiti početak oporavka hrvatskih građevinara?

poslovni.hr - 11. travnja 2012.
"Sklapanjem ugovora između Vlade i francuskog konzorcija ZAIC o gradnji novog terminala Zračne luke Zagreb počinje graditeljski pothvat koji bi trebao dignuti iz ponora cijeli građevinski sektor"

Željko Rohatinski: Stopa inflacije u 2012. iznosit će visokih 3.5 %

vecernji.hr - 10. svibnja 2012.
Rohatinski upozorava da je pala indudstirjska proizvodnja, zaposlenost, građevinski sektor te da je smanjen izvoz dok je jedino rasla inflacija.

Vrdoljak misli da će obnovom tisuća zgrada pokrenuti investicije

poslovni.hr - 14. svibnja 2012.
Energetskom obnovom tisuća zgrada u javnom vlasništvu država će pokrenuti investicijski ciklus i oživjeti građevinski sektor te stvoriti projektantsko-građevinski izvozni proizvod

Hoće li građevinski sektor i danas privući pozornost?

liderpress.hr - 18. siječnja 2013.
Ponajviše zahvaljujući optimističnom raspoloženju na svjetskim tržištima, na Zagrebačkoj bi burzi Crobexi danas mogli dosegnuti nove najviše razine u posljednjih 15 mjeseci.

Građevinski sektor predvodi gubitaše na ZSE-u

liderpress.hr - 4. listopada 2011.
Na Zagrebačkoj su burzi cijene dionica i danas znatno pale, drugi dan zaredom, pri čemu je Crobex indeks, po prvi puta od početka prosinca prošle godine, potonuo ispod psihološki važne razine od 1.800 bodova.

Građevinski sektor trlja ruke nakon Sandy

liderpress.hr - 6. studenog 2012.
Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica blago porasle, a obujam trgovanja bio je vrlo mršav jer ulagači nisu htjeli znatnije mijenjati pozicije uoči predsjedničkih izbora u SAD-u.

Sabor podržao zakon za koji misli da će potaknuti građevinski sektor

poslovni.hr - 20. travnja 2012.
Saborska većina podržala je danas izmjene Zakona o prostornom uređenju i gradnji kojima Vlada, među ostalim, planira pokrenuti zadnjih godina otežani promet nekretnina, u što su oporbeni klubovi izrazili sumnju.

Čačić pokreće obnovu javnih zgrada vrijednu 1,8 milijardi kuna?

nacional.hr - 11. ožujka 2012.
Vlada je najavila pokretanje investicijskog ciklusa kojim bi se u život vratilo zamrlo hrvatsko gospdodarstvo. Prije svega, u Vladi planiraju pokrenuti građevinski sektor koji je zbog opće besparice gotovo u potpunosti zamrznut.

Nastavak rasta, ali smanjeni tempo?

business.hr - 31. svibnja 2011.
Uz pozitivne signale s inozemnih burzi, na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje nastavak jačanja Crobexa, a uz građevinski sektor, u nešto većem fokusu investitora mogla bi se naći i dionica AD Plastika.

Očekuje se stagnacija Crobexa, u većem fokusu dionica Dalekovoda

poslovni.hr - 27. veljače 2013.
'I danas bi u većem fokusu investitora mogla biti dionica Dalekovoda, a onda i cijeli građevinski sektor.

Građevinci predvode rastom

liderpress.hr - 21. siječnja 2013.
Po cjenovnim dobitcima i prometu i danas se na Zagrebačkoj burzi ističe građevinski sektor, dok indeksi ne bilježe većih promjena, pa je Crobex oko podneva bio u blagom minusu, a Crobex10 u blagom plusu.

Cijene dionica na Wall Streetu snažno porasle

poslovni.hr - 20. studenog 2012.
Među najvećim je dobitnicima jučer bio građevinski sektor. U ponedjeljak su na Wall Streetu cijene dionica snažno porasle jer ulagače ohrabruje dobar početak pregovora o američkom proračunu, pa se nadaju da će se izbjeći 'fiskalna litica'.

Evo što može pokrenuti građevinski sektor

poslovni.hr - 23. listopada 2012.
"Građevinski sektor izlaz iz krize može naći u poslovima rekonstrukcija objekata s ciljem podizanja energetske učinkovitosti.

Građevinski sektor zaronio u crveno

liderpress.hr - 26. srpnja 2012.
Na Wall Streetu se u srijedu trgovalo oprezno, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq indeks oslabili četvrti dan zaredom, zbog pada cijene dionica Applea, dok je Dow Jones ojačao, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima Caterpillara i Boeinga.

Za otezanje s investicijskim projektima u građevini kriva dokumentacija

poslovni.hr - 24. srpnja 2012.
Smanjena gospodarska aktivnost negativno utječe i na građevinski sektor. Posljednji podaci DZS-a za svibanj pokazuju nastavak pada fizičkog obujma građevinskih radova, no ipak nešto blažeg intenziteta.

Ergović: Moguće je da prodam dio svoga vlasništva u Nexe grupi

liderpress.hr - 19. travnja 2012.
Ivan Ergović ima barem dva razloga za brigu. Njegova Nexe grupa završila je na koljenima pred naletom krize koja je pokosila građevinski sektor, a kreditno preopterećena kompanija (u 2010.

Crobex potopljen čak 2 posto, 'građevinci' najveći gubitnici

business.hr - 3. listopada 2011.
Prateći negativna kretanja na svjetskim burzama, indeksi Zagrebačke burze danas su potonuli više od dva posto, pri čemu sve dionice bilježe pad cijena, a najveće gubitke trpi građevinski sektor.

Zbog Linićevih garancija u fokusu građevinski sektor

liderpress.hr - 10. prosinca 2012.
Na Zagrebačkoj se burzi danas očekuje mirno trgovanje, dok investitori čekaju nove vijesti iz domaćeg građevinskog sektora, a na europskim burzama vlada zabrinutost zbog najave ostavke talijanskog premijera Marija Montija.

ZSE: Gotovi crni dani za građevinski sektor?

liderpress.hr - 24. veljače 2012.
Na Zagrebačkoj bi burzi i danas moglo vladati dobro raspoloženje zbog Vladine najave novog investicijskog ciklusa, a u pojačanom fokusu investitora mogao bi se ponovno naći građevinski sektor.

Građevinci bez posla, a broj građevinskih tvrtki - porastao

glas-slavonije.hr - 5. studenog 2011.
OSIJEK - Prije pet godina građevinski je sektor povukao gospodarski rast i u Osječko-baranjskoj županiji. Tada su prihodi ostvareni od građevine imali udjele i do 15 posto u ukupnom prihodu županijskog gospodarstva.
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing