MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
10. prosinca 2019.  

HDP


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

PEN i HDP traže smjenu glavnog urednika HTV-a Brune Kovačevića

vecernji.hr - 21. prosinca 2011.
Hrvatski PEN i Hrvatsko društvo pisaca traže smjenu glavnog urednika Hrvatske televizije Brune Kovačevića i raspuštanje Programskog vijeća HRT-a. Povod im je suspenzija Zorana Šprajca i Stipe Alfiera.

Zagreb, Beograd i Priština slave 118. rođendan Miroslava Krleže

vecernji.hr - 6. srpnja 2011.
Na dan 118. rođendana Miroslava Krleže u sjedištu HDP-a biti će održan okrugli stol o piscu. Navečer se u Krležinoj vili na Gvozdu predstavljaju projekti posvećeni Krleži.

30 godina od smrti Miroslava Krleže

teatar.hr - 30. prosinca 2011.
Obilježavanju obljetnice iz naslova svoj će obol dati oba književnička udruženja u Hrvatskoj i DHK i HDP, ali i HAZU, Knjižnice Grada Zagreba i - Bacači sjenki.

'HDZ-ovci su na obljetnicu zločina na Ovčari napravili dernek'

tportal.hr - 22. studenog 2011.
Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ali i Tomislav Džanak, predsjednik Gradsog vijeća Vukovara inače član HDP dr. Ante Starčević osudili su HDZ jer je na dan pokolja na Ovčari, 20. studenog u tom gradu održan predizborni skup, tj.

Besplatna razmjena knjiga i časopisa u HDP-u

mvinfo.hr - 16. siječnja 2013.
U subotu 26. siječnja u Hrvatskom drustvu pisaca u Zagrebu, održat će se tradicionalna Književna samoposluga - besplatna razmjena knjiga i časopisa, na svi jezicima.

Tribina sa Sibilom Petlevski u HDP-u

tportal.hr - 14. lipnja 2011.
Tribina 'Dekonstrukcije' u Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24) u Zagrebu ugostit će 16.

Nova knjiga Jagne Pogačnik

culturenet.hr - 9. srpnja 2012.
Iz tiska je izašla nova knjiga Jagne Pogačnik 'Kombajn na književnom polju' ( HDP / Jesenski&Turk , Zagreb, 2012.). Autorica od 1989. objavljuje književne kritike, eseje i rasprave u brojnim novinama i časopisima te na Hrvatskom radiju.

Društvo hrvatskih književnika podržalo Hrvatsko drušvo pisaca

tportal.hr - 14. prosinca 2011.
Društvo hrvatskih književnika, iz kojeg su u devedesetima zbog ideoloških neslaganja istupili pisci i osnovali Hrvatsko društvo pisaca, u svojoj izjavi o položaju pisaca i knjige podržalo je inicijativu HDP-a

Ivan Čolović u Zagrebu i Rijeci

culturenet.hr - 24. studenog 2011.
Etnolog i književnik iz Beograda Ivan Čolović, dobitnik Herderove nagrade (2000.), gostuje u Zagrebu 24. studenoga (HDP) te dan kasnije u Rijeci (RiBook).

intelektualci i rat - "Desničini susreti 2011."

zamirzine.net - 19. rujna 2011.
Intelektualci i njihov odnos prema ratu u razdoblju od 1939. do 1947. tema su ovogodišnjih trodnevnih "Desničinih susreta", koji su počeli jučer u Hrvatskom društvu pisaca (HDP) u Zagrebu

Predstavljanje knjige Slavka Jendrička u HDP- u

culturenet.hr - 5. veljače 2013.
U srijedu, 6. veljače, u 19 sati, u prostorima Hrvatskog društva pisaca, održava se predstavljanje knjige Slavka Jendrička 'Kronika snobdije. Odabrana poezija 2001-2011'.

Razmjena knjiga i časopisa

booksa.hr - 22. siječnja 2013.
HDP organizira okupljanje pod motom 'Donesite koliko imate, uzmite koliko hoćete!' Čovjek uvijek doma ima ili previše ili premalo knjiga (ili, u nekim slučajevima, oboje).

Skup posvećen Predragu Matvejeviću

culturenet.hr - 8. studenog 2012.
U ponedjeljak, 12. studenoga 2012., s početkom u 11 sati, u vili Arko u Zagrebu, održat će se skup posvećen Predragu Matvejeviću, u povodu 80. obljetnice njegova rođenja, najavljeno je iz HDP-a.

Katalonski pisci u Zagrebu i Zadru

culturenet.hr - 2. studenog 2012.
6. studenog u Zagrebu, a dan kasnije u Zadru, predstavit će se ugledni katalonski pisci: prozna spisateljica Maria Barbal, prozna spisateljica i fotografkinja Mercè Ibarz, pjesnik Lluís Roda te pjesnik i prevoditelj Pau Sif, najavljuje HDP.

Ugledni katalonski autor Joan Todo Cortiella u Rijeci

culturenet.hr - 29. kolovoza 2012.
U utorak, 4. rujna, u 19 sati, u riječkoj knjižari RiBook, gostuje mladi katalonski pisac i pjesnik Joan Todó Cortiella, koji će tijekom rujna o.g. boraviti u rezidencijalnoj kući Kamov u Rijeci, na poziv HDP -a.

Predstavljanje knjige Slavka Jendrička Ovdje. Gdje?

mvinfo.hr - 5. lipnja 2012.
Predstavljanje zbirke poezije Slavka Jendrička "OVDJE. GDJE?" (HDP; Biblioteka Poezije, 2011) održat će se u srijedu 6. lipnja u 20 sati u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Davor Šalat, Ervin Jahić i Slavko Jendričko.

Predstavljanje knjige Kristine Kegljen

culturenet.hr - 5. lipnja 2012.
U knjižnici Bogdan Ogrizović, danas, 5. lipnja, u 19, 30 sati, održat će se predstavljanje knjige Kristine Kegljen 'Geleri i grožđice' (HDP, Bibiloteka Poezije, 2011.).

'Što intendant može promijeniti?'

culturenet.hr - 21. svibnja 2012.
Hrvatsko društvo pisaca organizira tribinu 'Što intendant može promijeniti?' ili 'ispravno je pobuniti se protiv konzervativizma', koja će se održati u subotu, 26. svibnja, u 11 sati, u HDP-u, Basaričekova 24.

Hrvatski pjesnici 26. travnja gostuju u Londonu

culturenet.hr - 24. travnja 2012.
Antologija hrvatske poezije na engleskom jeziku "If We Crash Into a Cloud, It Won't Hurt (Croatian Poetry 1989-2009)" u četvrtak, 26. travnja, bit će predstavljena u Europskoj kući u Londonu, priopćeno je iz HDP -a.

HDP : Razgovor sa Zoranom Pongrašićem

mvinfo.hr - 3. travnja 2012.
Razgovor sa Zoranom Pongrašićem održat će se u četvrtak 5. travnja u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu. Povod razgovoru njegov je prošlogodišnji roman „Čistači“ (Knjiga u centru, 2011) o kojem će uz autora, govoriti književni kritičar Srđan Laterza.
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing