MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
20. siječnja 2020.  

IZUMI


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

Krajnje čudni 'izumi' koji su svojim vlasnicima donijeli milijune

net.hr - 16. prosinca 2012.
Pojedini izumi spašavaju ljudske živote, dok ih drugi olakšavaju. Pojedini su potaknuli 'revolucije' koje su zauvijek promijenile povijest, a neki izumi su tu samo kako bi vlasniku osigurali bogatstvo.

'Ja sam na optičkoj dijeti' - naočale koje hranu povećavaju za 50%

net.hr - 19. travnja 2012.
Novi japanski izumi mogli bi recolucionarizirati dijetu, no Zapadnjaci će ovo ipak malo teže 'progutati'. Evo o čemu se radi.

Izumi 'Trikorder' i osvoji nagradu od 10 milijuna dolara!

net.hr - 12. siječnja 2012.
Nagrada od čak 10 milijuna dolara ponuđena je onome tko izumi medicinski 'trikorder', jedan od mnogih uređaja koji se pojavljuju u popularnoj seriji Star Trek.

VIDEO Možda i najbolji izumi u 2012. godini!

dnevnik.hr - 11. studenog 2012.
Tekuća godina bila je vrlo plodna što se tiče izuma i inovacija koje bi mnogima mogle olakšati život, dati novi pogled na umjetnost ili jednostavno pružiti trenutke zabave.

Upute za savršeno ubojstvo

liderpress.hr - 29. svibnja 2011.
Borba protiv neugodnih ugriza komaraca vodi se oduvijek i na svim kontinentima. No kamilicu i mentu kao tradicionalno oružje danas zamjenjuju luckasti izumi.

FOTO: Izumi zbog kojih je lako postati alkoholičar

net.hr - 18. svibnja 2012.
Svijet je pun izuma koji nam olakšavaju život. Ako se previše mučite s 'cugom', ove stvarčice će vam pomoći da u miru i lijenosti uživate u alkoholnom piću po izboru.

FOTO: Posve besmisleni izumi ili ipak ne?

net.hr - 2. travnja 2012.
Koliko često se nađete u vrlo specifičnoj situaciji koja bi bila puno lakša da uz sebe imate izum prilagođen samo toj situaciji? Bilo da se radilo o jahanju na tuđim leđima ili pikniku, za sve postoji rješenje.

FOTO: Genijalni izumi za sve lijenčine

net.hr - 15. ožujka 2012.
Postoji velika razlika između lijenčina i genijalnih lijenčina. Dok su ovi prvi uglavnom neprimjetni i prosječni, ovi drugi svojom kreativnošću lijenost mogu učiniti pravom umjetnošću.

VIDEO: Modni svijet Jean Paula Gaultiera

poslovni.hr - 4. ožujka 2013.
Malo koji modni kreator ima tako velik stvaralački opus kao on. A rijetko koji je i tako ekstravagantan. Piše: Deutsche Welle Već 35 godina Jean Paul Gaultier u svakoj zimskoj i ljetnoj kolekciji ponovno izumi samog sebe.

FOTO: Izumi kakvih se samo muškarci mogu sjetiti

net.hr - 28. studenog 2011.
Kada poznata izreka kaže da je tanka linija između genijalnosti i ludosti, onda se to odnosi baš na ovo što smo vam pripremili u fotogaleriji.

Izumi za budućnost

dnevnik.hr - 17. studenog 2011.
Tehnologija svaki dan sve više briše granice. Ono što smo prije nekoliko godina gledali u SF filmovima, danas postaje stvarnost. Donosimo vam pregled nekih nevjerojatnih izuma.

Izumi i otkrića

mvinfo.hr - 4. prosinca 2011.
U nastavku serije, nazvanom Izumi i otkrića, 'Dnevnik i povijesni zapisi', objašnjene su revolucionarne ideje - od Kopernikovog heliocentričnog sustava do Edisonovog fonografa i električne žarulje, Gutenbergovog tiskarskog stroja

Hrvatski izumi/ suveniri dizajnerice Lane Hudini

culturenet.hr - 28. srpnja 2011.
Lana Hudina diplomirana je dizajnerica iz Zagreba. Kreirajući, crtajući, dizajnirajući i dodavajući nove dimenzije već poznatim proizvodima, Lana svojim proizvodima daje dodatnu vrijednost te ih oživljava aplicirajući na njih simpatične 2D likove.

Ponudili 10 milijuna dolara onom tko izumi ''trikorder''

vecernji.hr - 12. siječnja 2012.
''Trikorder'', koji se u tehničkom priručniku serije definira kao prenosivi uređaj za otkrivanje, izračun i razmjenu podataka, trebao bi prepoznati set od 15 različitih bolesti jednostavnim skeniranjem dijelova ljudskog tijela.

FOTO: Potpuno ludi izumi iz Kine

net.hr - 6. siječnja 2012.
Iako većini izuma iz galerije ne možemo prigovoriti da su nepraktični, teško da će itko od vas ikad nabaviti nesto slično.

Uspon života

poslovni.hr - 22. siječnja 2013.
U svojoj knjizi Lane objašnjava evoluciju svakog od ovih izuma i njegovu znanstvenu podlogu. Nagrađivani britanski biokemičar, Nick Lane, postavlja intrigantno pitanje: koji su najveći biološki izumi koji su oblikovali Zemlju kakva je danas?

Tko izumi 'Tricoder', dobit će 10 milijuna dolara!

dnevnik.hr - 12. siječnja 2012.
Inovatori svijeta imaju jedinstvenu priliku učiniti fikciju iz 23. stoljeća, realnim dostignućem 21. stoljeća. Tko god napravi pravi 'trikoder' poput onog iz 'Zvjezdanih staza', osvojit će nagradu od 10 milijuna dolara!
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing