MondoPress Napredno pretraživanje  -  Savjeti za pretraživanje
7. prosinca 2019.  

KAMATNE STOPE


Feed info
Najbolja od najboljih u kategoriji vijesti, mediji i oglasnici
Marketing

'Kredit u francima doveo me na prosjački štap'

tportal.hr - 15. ožujka 2013.
Parnica koju je protiv osam banaka, zbog primjene valutne klauzule i jednostrane primjene kamatne stope

Porast tečaja 'švicarca' - izvanredan događaj

tportal.hr - 1. ožujka 2013.
Na Trgovačkom sudu u Zagrebu počelo je prvo raspravno ročište u parnici protiv osam banaka koje je zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope u ime Udruge Franak tužio Potrošač - Hrvatski savez udruga za zaštitu

Tužba zbog kredita u švicarcima poslana na doradu

tportal.hr - 4. srpnja 2012.
Na zagrebačkom Trgovačkom sudu održano je prvo pripremno ročište po kolektivnoj tužbi koju su udruge Franak i Potrošač podigle protiv osam banaka zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope.

Franak i Potrošač: Kolektivna tužba protiv osam banaka

glasistre.hr - 15. lipnja 2012.
Udruge Franak i Potrošač podigle su kolektivnu tužbu protiv osam banaka zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope

Hoće li zbog HNB-a uslijediti novi rast kamata?

net.hr - 20. rujna 2011.
Nakon što je Hrvatska narodna banka povećala bankama stopu obvezne pričuve s 13 na 14 posto, kako bi stabilizirala tečaj kune prema euru, pojavila se bojazan kako bi banke zbog većeg regulatornog troška mogle povećati kamatne stope.

Jačanje eura u odnosu na dolar i franak

poslovni.hr - 4. kolovoza 2011.
Potaknuta strahom da bi daljnje jačanje franka smanjilo konkurentnost gospodarstva i nepovoljno utjecalo na gospodarski rast Švicarske, središnja banka Švicarske je odlučila smanjiti kamatne stope.

Kredite u švicarcima sniziti za 1% do 2,5%

liderpress.hr - 27. srpnja 2011.
Iz SDP-a stiže apel bankama da pomognu građanima opterećenima kreditima s valutnom klauzulom tako da snize kamatne stope i rizik podijele s građanima, piše hrt.

Niže kamate, duži rok otplate

net.hr - 12. listopada 2011.
Hrvatska banka za obnovu i razvitak odlučila je sniziti kamatne stope na poduzetničke kredite i produljiti rokove otplate kredita.

Država se zadužila za 285,75 milijuna kuna

liderpress.hr - 10. siječnja 2012.
Ministarstvo financija danas je izvijestilo da se kratkoročno zadužilo za 285,75 milijuna kuna putem aukcije kunskih i eurskih trezorskih zapisa, uz blago snižene kamatne stope u odnosu na prošlotjednu aukciju.

Kamatne stope još neće rasti

tportal.hr - 14. prosinca 2011.
'Unatoč povećanim rizicima, zasad još ne očekujemo rast kamatnih stopa', rekao je Zoran Bohaček, predsjednik Hrvatske udruge banaka

Banke na optuženičkoj klupi od 1. ožujka

tportal.hr - 26. veljače 2013.
Prvo raspravno ročište u parnici protiv osam banaka koje je zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope tužila udruga Potrošač održat će se u petak, 1. ožujka, doznaje se danas od udruge Franak.

"Banke su na nama vježbale što mogu, a što ne mogu"

business.hr - 6. rujna 2011.
Smanjenje kamatne stope na kredite u eurima i švicarcima na tri posto, obračunavanje kredita u kunama, a glavnice kao u trenutku potpisivanja kredita, zahtjevi su Udruge Franak s kojima žele ući u pregovore s bankama.

Hypo opet reže kamate na kredite u švicarcima

business.hr - 1. rujna 2011.
Hypo Alpe-Adria-Banka izvijestila je danas da je po drugi put u posljednjih 10 mjeseci snizila kamatne stope stambenih kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima (CHF) i to u rasponu od 0,20 do 0,50 postotnih bodova.

Povećali im kamate na kredite u sklopu programa nagrađivanja

liderpress.hr - 30. studenog 2012.
Nakon što su nekolicini svojih klijenata dostavili obavijesti u kojima im na temeljnu 'promjene statusa' povećavaju kamatne stope na kredite u švicarcima

UDRUGA FRANAK: 'Banke će i dalje zelenaški zarađivati na kamatama'

tportal.hr - 24. srpnja 2012.
Udruga Franak, koja okuplja zadužene u švicarskim francima, priopćenjem se osvrnula na prijedlog izmjena i dopuna Zakona o potrošačkom kreditiranju, napominjući kako je u zakonu potrebno preciznije regulirati princip promjene kamatne stope, dok

Zbog kratkoročnih pozajmica narasla kamatna stopa

business.hr - 22. rujna 2011.
Na Tržištu novca danas je ojačala potražnja za kratkoročnim pozajmicama, što je utjecalo na porast kamatne stope na prekonoćne kredite.

Fed potaknuo azijske dionice

poslovni.hr - 10. kolovoza 2011.
Dionice na azijsko-pacfičkim burzama oporavile su se od snažnih padova prethodnih dana, nakon što je američka središnja banka Fed poručila da će zadržati rekordno niske kamatne stope još barem dvije godine, kako bi potaknula gospodarstvo.

Ništa od pada kamata na gotovinske kredite

net.hr - 22. svibnja 2012.
U usporedbi s regijom, hrvatsko bankarsko tržište nudi nenamjenske gotovinske kredite na razini 11 posto, dok su kamatne stope na takve nenamjenske, cash kredite u državama regije veće.

Novac je postao rekordno jeftin

nacional.hr - 8. prosinca 2011.
Europska središnja banka iznenadila je tržišta snizivši kamatne stope na povijesno niske razine. ECB je tako spustila kamatu na samo jedan posto.

Prodano znatno više kunskih trezoraca od planiranog

liderpress.hr - 26. veljače 2013.
Ministarstvo financija danas je prodalo znatno više nego je planiralo trezorskih zapisa u kunama, a manje u eurima, uz iste kamatne stope kao i na prethodnoj aukciji.
1 2 3 4 5 6 7  Sljedeća
Besplatan sadržaj   za vaš blog ili web site
Blogeri, webmasteri i vlasnici web siteova!
Vijesti s ovog news portala možete besplatno integrirati u vaše web stranice.
Besplatan sadržaj
Odabir vijesti
Vijesti možete odabrati prema ključnim riječima
ili prema kategorijama.
Vizualni identitet
Izgled prikazanih vijesti možete u potpunosti prilagoditi vizualnom identitetu vaših stranica.
Instalacija
Instalacija je jednostavna i ne zahtjeva registraciju. Pogledajte detaljne upute o instalaciji i odabiru besplatnog sadržaja za vaše web stranice.
Marketing